Mahdollisuuksien maaliskuu

14.03.2024

Vastuullisuus on meidän kaikkien yhteinen asia. Vastuullisuuteen kuuluvat yhtäläisesti taloudellinen, sosiaalinen ja ekologinen vastuu. Niitä ei voi erottaa toisistaan. Kun teemme työtä mielen hyvinvoinnin eteen, suosimme ympäristöystävällisiä toimintatapoja ja vältämme turhaa kulutusta.

Maaliskuun mahdollisuuksia toteutettavaksi erilaisten kampanjoiden vinkkien avulla:

 • Valtakunnallinen Muoviton maaliskuu -kampanja
  Vältetään turhia muovikasseja ja muovipakkauksia sekä kierrätetään muovijäte.
 • 18.3. Kansainvälinen kierrätyspäivä
  Maailman kierrätyspäivässä kannustetaan näkemään kierrätysmateriaali resurssina – ei jätteenä. Päivän tavoitteena on rohkaista kuluttajia tekemään edes yksi muutos kierrätystottumuksiinsa.
 • 21.3. Maailman metsäpäivä
  Metsäpäivänä on hyvä muistaa metsien merkitys. Ne tarjoavat meille ruokaa, energiaa, toimeentuloa ja etenkin meille suomalaisille mielen hyvinvointia. Metsäpäivänä voit nauttia vaikkapa metsäretkestä.
 • 22.3. Maailman vesipäivä
  Arvostetaan puhdasta vettä ja käytetään sitä vain tarpeen mukaan.
 • 23.3. Earth Hour
  Annetaan tunti luonnolle ja omaan elämään sopivalle ympäristöteolle.

Kuukausittainen vastuullisuusteema

Mielen ry:ssä otettiin viime vuonna käyttöön Ekokompassi-ympäristöjärjestelmä. Yhteinen työmme ympäristön hyväksi jatkuu ja siitä raportoidaan vuosittain. Tälle vuodelle nimeämme jokaiselle kuukaudelle omat vastuullisuusteemansa.

Vierailimme tammikuussa Niemikotisäätiöllä ja näimme heidän hienon mallinsa ympäristötyön teemakuukausista. Saimme luvan jäljitellä heidän esimerkkiään.