Työpajat

Työpajan kuntoutusta tukevan työtoiminnan perustehtävä on tukea asiakkaidemme mielenterveyskuntoutusta, arjen hallintaa sekä työelämä- ja koulutusvalmiuksia. Valmennusmenetelmiämme ovat yksilövalmennus, työvalmennus ja ryhmävalmennus.

Työpaja tarjoaa monipuolisen palveluvalikoiman mielenterveyskuntoutujille sekä pitkäaikaistyöttömille ja asiakkaille, jotka hyötyvät työ- ja koulutusvalmiuksien kartoittamisesta sekä kehittämisestä.

Tutustu työpajojen palveluvalikoimaan

Tutustumiskäynnit

Tutustumiskierrokset työpajoille lähtevät osoitteesta Kalevantie 1. Tutustumikierroksilla kesätauko juhannuksesta heinäkuun loppuun.

Asiakaskokemuksia

Työpajan pajat

Työpajamme eri pajoilla valmistamme tuotteita omaan myyntiin sekä teemme erilaisia tilaus- ja alihankintatöitä yrityksille, yhteisöille ja laitoksille.

Työpajamme  on opinnollistettu. Tämä tarkoittaa, että henkilön osaamista voidaan lisätä ja tunnistaa käytännönläheisesti työpajaympäristössä. Työpajalla on mahdollista kartuttaa osaamista 11 eri tutkinnon alalta.

Tampereen työllisyyspalveluiden videolla kerrotaan lyhyesti, mistä opinnollistamisessa on kyse.

Työpajoilla on laadukkaat koneet, laitteet ja työvälineet. Kuntoutusosaamisen lisäksi henkilökunnallamme on korkea ammattitaito ja kokemus tuotevalmistuksesta, työn johtamisesta, organisoinnista sekä suunnittelusta. Tuotesuunnittelussa huomioimme kiertotalouden vaatimuksia ja päivittäisessä työssä pyrimme hyödyntämään mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja.

Työpajan pajat sijaitsevat Tampereen keskustassa sekä Ylöjärvellä keskustan läheisyydessä.

Huom!
Yhteystietojen sähköpostiosoitteet:


 

Pakkaamossa teemme teollisten tuotteiden puhdistusta, purkamista, laadunvalvontaa sekä kokoamista ja pakkausta.

Teemme yhteistyökumppaneillemme heidän antamansa mallin mukaisia lahjapakkauksia, sekä hinnoittelua.

Yhteystiedot:
Kalevantie 1, 33100 Tampere

Tarja Nurmikolu

Työvalmentaja
050 348 4299

Pakkaamon pajaohjaajat


050 911 6884Puutyöpajalla valmistetaan käsityönä laadukkaita puutuotteita sekä erilaisia ulko- ja pienkalusteita. Alihankintatöinä teemme tarkistussahaus- ja pintakäsittelytöitä, puistokalusteiden huoltomaalausta ja kunnostusta, huonekalujen kunnostusta ja pintakäsittelyä, ovien ja ikkunoiden huoltomaalauksia ja lehtisahaustöitä.

Käsityökalujen lisäksi puutyöpajan konekantaan kuuluvat mm. järeä tarkkuussirkkeli, taso- ja oikohöylä, vannesaha, talttapora, katkaisusirkkeli, reunanauha- ja laikkahiomakone sekä puusorveja. Maalaamo sijaitsee erillisessä tilassa, missä on mm. vetoseinä ja erillinen imujärjestelmä.

Teemme myös tapauskohtaisesti harkiten pienimuotoisia rakennus/purkutöitä yrityksille tai yhdistyksille.

Yhteystiedot:
Sumeliuksenkatu 18 A -1. krs • 33100 Tampere

Jyri Hasa

Työvalmentaja
050 441 3723Ompelupajalla tehdään erilaisia ompelutöitä, esimerkiksi kodin sisustus- ja käyttötekstiilejä, mutta myös muita pajan myyntituotteita.  Teemme korjaus- ja tilaustöitä yrityksille ja yksityisille asiakkaille.

Ompelupajalla on asianmukaiset teollisuuskäyttöön tarkoitetut ompelukoneet, saumurit ja prässi.

Yhteystiedot:
Kalevantie 1 • 33100 Tampere

Pirki Civill

Työvalmentaja
050 349 3939Erikoistekniikoissa valmistamme erilaisia sisustus-, koriste- ja käyttöesineitä.
Pajan omien myyntituotteiden ja tilaustöiden valmistuksessa käytettäviä tekniikoita ovat mm. neulahuovutus, virkkaus- ja neuletyöt, solmeilu sekä kudonta.

Tuotannossa kehitämme ja hyödynnämme mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja. Kausiluonteisesti harjoittelemme erilaisia muita tekniikoita.

Asiakkaat saavat olla mukana tuotteiden suunnittelussa sekä myyntitapahtumien valmistelussa ja suunnittelussa. Myyntikanavia ovat mm. verkkokauppa ja Joulutori.

Yhteystiedot:
Kalevantie 1, 33100 Tampere

Eira Muukka

Vastaava työvalmentaja
050 348 4700

Erikoistekniikat ja kudonta – pajaohjaajat


050 564 3552 

Valmistamme pienimuotoisia teräsrakenteita. Voit tutustua mig-hitsaamiseen ja metallintyöstökoneiden käyttöön. Pajalta löytyy ahjo ja kaasuhitsauslaitteet. Teemme erilaisia taontatöitä puukoista koruihin. Valmistamme koruja erilaisia menetelmiä käyttäen. Raaka-aineena pyrimme hyödyntämään lähinnä kierrätysmateriaalia mm. damastiterästä, kuparia, messinkiä sekä korutitaania. On myös mahdollista korjata tai uusiokäyttää jalometallikoruja. Pajalla voi lisäksi kokeilla kuvien etsaamista metalliin tai kaivertaa lasia.

Kierrätämme ja kunnostamme erilaisia koneita ja laitteita. Puramme korjauskelvottomat laitteet ja kierrätämme varaosina tai raaka-aineena omaan tai teollisuuden käyttöön. Käsittelemme metallia sisältävää rakennuspurkumateriaalia. Otamme vastaan ja noudamme lahjoituksena koneita ja laitteita (kodinkoneita (poisluettuna kylmälaitteet), polkupyöriä, moottorikäyttöisiä pienkoneita, tietokoneita, televisioita jne.) huollon ja korjauksen harjoitteluun. Käymme myös purkamassa pienehköjä metallirakenteita.

Pienmetalli- ja kierrätyspaja on opinnollistettu. Pajalla voi suorittaa tutkinnon osia kone- ja tuotantotekniikan, pintakäsittelyn ja autoalan perustutkinnoista.

Jouni Lammi

Työvalmentaja
050 583 8101Opettelemme polkupyörän perushuoltoa ja etenemme kohti vaativampia korjaustöitä. Taitojen kehittyessä on myös mahdollista tehdä pyöränhuoltoa asiakastyönä.

Pajalla voi kartuttaa it-taitoja tietokoneen peruskäytöstä aina eri käyttöjärjestelmien (Linux/Windows) omaksumiseen pintaa syvemmältä.

Teemme pienimuotoista elektroniikan korjausta ja opettelemme elektroniikan perusteita. Käytöstä poistetut tietokoneet ja oheislaitteet puretaan osiin kierrätystä varten.

Ari Ruokonen

Työvalmentaja
050 595 2212Luovuutta löytyy meistä jokaisesta, etsitään sitä yhdessä! Luovalla pajalla kuntoutumisessa hyödynnetään kulttuurin ja taiteen eri keinoja. Pajalla voit kokeilla mm. muotoilutöitä massoilla, koristemaalausta, polttokoristelua puupinnoille ja osallistua kanssamme kulttuuriretkille. Pajan ilmapiiri on kiireetön, avoin ja itsetuntoa tukeva.

Pajalla toteutetaan sekä yhteisiä, että omiakin projekteja, jos ne tukevat esim. ammattiopintoihin suuntautumista. Voit myös luoda töistäsi portfolion tulevia opintohakujasi varten.

Yhteystiedot:
Kalevantie 1, 33100 Tampere

Paapi Koivisto

Työvalmentaja
050 351 7177Puhtaanapidon siistijät tekevät päivittäisiä siivoustöitä Työpajan omissa tiloissa. Teemme viikkosiivouksia ja pienimuotoisia siistimisiä myös ulkopuolisissa siivouskohteissa. Työskentely tapahtuu useimmiten parityöskentelynä. Tarjoamme monipuolisia puhtaanapidon tehtäviä. Käytössämme ovat ekologiset siivoustyömenetelmät ja aineet.

Tutustumme erilaisiin siivouslaitteisiin ja teemme retkiä oppilaitoksiin. Pajalla voi suorittaa alaan liittyviä tutkinnon osia.

Kiiteistöhuolto hoitaa yhdistyksen pienimuotoisia huoltotoimia.

Esite

Yhteystiedot:
Sumeliuksenkatu 18 A -1. krs • 33100 Tampere

Satu Mäkinen

Työvalmentaja
050 377 5043Ravintolassa on 96 asiakaspaikkaa ja 12 henkilön kabinetti. Kulmassa valmistetaan arkisin lounasta työpajan väelle, henkilökunnalle ja ravintola-asiakkaille. Teemme asiakkaille myös tilausleivonnaisia ja tarjoiluja. Työtehtäviä Kulmassa ovat mm. salaattien valmistus, ruokien esivalmistelutyöt, tiskaus, salityö ja leivonta. Lisäksi on mahdollista työskennellä asiakaspalvelutehtävissä ja kassalla. Työtehtävät suunnitellaan valmennettavan tavoitteet huomioiden.

Ravintola on oppimisympäristö, josta valmennettava voi edetä kohti ammatillista koulutusta ja työelämää tutustumalla ja harjoittelemalla ravintola-alan työtehtäviä. Ravintolassa voidaan tunnistaa valmennettavan ammatillista osaamista ja tarjota hänelle mahdollisuutta suorittaa ammatillisia tutkinnon osia ravintola- ja catering-alalta ja elintarvikealalta.

Esite

Yhteystiedot:
Åkerlundinkatu 3 A, 33100 Tampere

Kaija Våg

Työvalmentaja
050 348 3443Kahvila Paulikissa on 40 kahvila-asiakaspaikkaa. Keittolounasta tarjotaan ma – pe klo 11.00 – 13.30. Kahvilassa työtehtäviin kuuluu keittolounaan ja kahvilatuotteiden valmistusta, asiakaspalvelua, tilaustarjoiluja, kassakoneen ja rahan käsittelyä sekä myynnin valmistelutöitä. Perustehtäviä ovat myös astiahuolto, omavalvonta, tavaroiden tilaaminen, vastaanottaminen ja varastoiminen. Kahvilatyössä tarvitaan hyvät vuorovaikutustaidot, joita työn ohella harjoitellaan.

Kahvila on avoinna:
ma-pe klo 9-15

» Lue lisää kahvilasta
» Esite

Yhteystiedot:
Tammelakeskus, 1. kerros
Itsenäisyydenkatu 21 B, 33500 Tampere

Maria Ylinen

Työvalmentaja
040 760 9596

Jaana Järvenpää

Työvalmentaja
050 5937663HYTE–paja on hyvinvoinnin ja terveyden teemoihin keskittyvää valmennusta. Pajalla lähdetään liikkeelle omasta hyvinvoinnista ja terveydestä ja edetään kohti työkykyä ja työelämävaatimuksia. Paja on suunnattu asiakkaille, joiden tavoitteet liittyvät oman fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen toimintakyvyn kohentamiseen. Tarkempi esittely pajan sisällöistä löytyy  HYTE-esitteestä.

Pajan ryhmät toimivat maanantaista perjantaihin kahdessa vuorossa klo 8-16 välillä.

Yhteystiedot: 

Sumeliuksenkatu 18 A, 2.krs, 33100 Tampere

Matti Salovaara

ryhmävalmentaja
050 911 6887

Heidi Kivimäki

ryhmävalmentaja
050 411 8970

Terhi Korpela

ryhmävalmentaja
050 597 1090Luovuutta ja läsnäoloa-pajan toiminta pohjautuu taiteen sekä vertaiskeskusteluiden ympärille.

Maanantain avoimessa ateljeessa taiteillaan kuvataiteilijan ohjauksessa, iltapäivän puolella nautimme joogaopettajan vetämästä rentoutushetkestä.

Tiistaisin ohjelmassa voi olla mm. itsetuntemukseen, luovaan tekemiseen sekä vertaiskeskusteluihin liittyvää toimintaa.

Toisinaan kutsumme meille kokemusasiantuntijavieraita. Joskus jokin pitkäkestoisempi projekti voi myös muuntaa toiminnan sisältöä; osallistuimme mm. Pinni 47 purkutaidetalon näyttelyyn kesällä 2023.

Retkeily painottuu paljolti pajan torstaipäiviin, jolloin tutustumme mm. erilaisiin kulttuurikohteisiin.

Toimintaa pajalla on kolmena päivänä viikossa: ma ja ti klo 11-15 sekä to klo 12-16.

 

Jenni Kuoppala

ryhmävalmentaja
050 452 0318Ylöjärven työpaja

Ylöjärvellä järjestetään mielenterveys- ja päihdekuntoutujien päivä- ja työtoimintaa.

 

Yhteystiedot: 

Mikkolantie 42, 33470 Ylöjärvi

Mika Kaarijoki

Yksikön vastaava
050 351 4888