Mielen ry

Mielen ry on kolmatta sektoria edustava yleishyödyllinen ja yhteiskunnallinen yhdistys, joka tuottaa palveluja mielenterveyden häiriöistä ja riippuvuuksista toipuville sekä kaikille avointa toimintaa toipumisen, positiivisen mielenterveyden ja hyvinvoinnin tueksi. Perustamisvuotemme on 1991.

Ensimmäinen tukiasumisen ja päivätoiminnan keskus aloitti toimintansa Muotialan kaupunginosassa, jonka mukaan yhdistys sai nimekseen Muotialan asuin- ja toimintakeskus ry. Mielen ry:ksi nimi vaihtui 1.2.2018.

Yhdistyksellä on tällä hetkellä toimipisteet kolmella paikkakunnalla; Tampere, Ylöjärvi ja Pirkkala. Asiakkaita on koko Pirkanmaan alueelta.

Toimintamuotojamme ovat asumispalvelu, sosiaalinen kuntoutus, kuntouttava työtoiminta ja työllisyyspalvelut sekä avoin, matalan kynnyksen toiminta, ryhmä- ja koulutustarjonta.

Toimimme tiiviissä yhteistyössä julkisen sektorin kanssa.

Talous

Mielen ry:n tulot rakentuvat ostopalveluista sekä avustuksista. Yleishyödyllisenä yhdistyksenä emme kerää voittoa ja hoidamme taloutta vastuullisesti ja vakavaraisesti

Ostopalvelusopimuksin järjestetään asumispalveluita ja työllistymistä edistäviä palveluita.

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA ja Pirkanmaan hyvinvointialue (/Tampereen kaupunki/) myöntävät vuosittain avustusta Mielen Avoimen Opiston ja Avoin Paja Inspiksen toimintaan. Kehittämishankkeiden toimintaan saadaan rahoitusta STEA:lta.

Yhdistys omistaa 100 % kahdesta osakeyhtiöstä: Kiinteistö Oy Muotialan Asuinkeskus ja SunUra Oy.

Vuosi 2024

Yhdistyksen vuoden 2024 toimintasuunnitelma

Mielen ry:n vuodelle 2024 myönnetyt avustukset

Mielen ry:n esite (pdf)

Jäsenyydet

Olemme seuraavien yhteisöjen jäseniä: