Vapaaehtois- ja vertaistoiminta

Mielenterveyden haasteet voivat tuoda mukanaan yksinäisyyttä, jännittämistä ja epävarmuutta omasta pärjäämisestä. Elämänpiiri on voinut kaventua ja iloa tuottavat asiat, kuten harrastukset ja sosiaaliset suhteet ovat jääneet vähälle. Vapaaehtois- ja vertaistoiminnan kautta pääset edistämään hyvinvointia ja toipumista ja saat positiivista mielenterveyttä myös itsellesi.

Mielen Avoimessa Opistossa voit toimia monenlaisissa vapaaehtois- ja vertaistoiminnan rooleissa ja tehtävissä. Voit osallistua omalla tavallasi: voit olla suunnittelemassa Mielen Avoimen Opiston toimintaa, kokeilla siipiäsi ryhmän apuohjaajana tai vaikkapa perustaa oman vertaisryhmän. Saat meiltä tukea, kannustusta, koulutusta ja ohjausta.

  • Ryhmänohjaajana hyödynnät ja kehität osaamistasi Mielen Avoimen Opiston vertais- ja harrasteryhmissä.
  • Tsempparina toimit tavallisen ihmisen taidoin kannustajana ja rinnalla kulkijana mielenterveyden häiriöstä toipuvalle henkilölle.

Mukaan vapaaehtois- ja vertaistoimintaan?

Jos haluat vapaaehtois- tai vertaistoimijaksi, täytä tämä sähköinen haen vapaaehtoistoimijaksi -lomake. Palaamme asiaan mahdollisimman pian.

Voisitko sinä hyötyä tsempparista?

Onko kotoa lähteminen sinulle välillä hankalaa? Jännittääkö uusiin paikkoihin tutustuminen ja harrastusten aloittaminen?

Vapaaehtoisen tsempparin kanssa tapaatte kodin ulkopuolella ja otatte askeleita muiden ihmisten pariin, esimerkiksi Mielen Avoimen Opiston toimintaan.

Yhteystiedot

Mielen Avoin Opisto
Åkerlundinkatu 2 A 3. krs, 33100 Tampere

Sähköpostiosoitteet:

Jari Kurvinen

Koordinaattori
050 377 0462

Niklas Hallikainen

koordinaattori, vertaisohjaaja
050 571 0482