Blogi

Uusimmat jutut

Alfred muistitestissä Tammelan lähitorilla

24.06.2024

Lue lisää

Alfred käy Iideshovissa Hannan juttusilla

17.06.2024

Lue lisää

Alfred Pirkkalassa Saijan vieraana

10.06.2024

Lue lisää

Alfred Luovalla Pajalla

03.06.2024

Lue lisää

Alfredin hyvän mielen jutut 

Elinan pehmoeläin Alfred tekee Mielen ry:n toimintaa tunnetuksi blogissaan. Tavallisesti kotona viihtyvä pehmokoira kiertää tapaamassa Mielen ry:n työntekijöitä ja asiakkaita ja kyselee itseään askarruttavia kysymyksiä perehtyessään siihen, mikä sen työpaikka Mielen ry yleensäkin on. Tähän mennessä Alfred on oppinut ainakin sen, ettei Mielen ry valmista pölynimureita! Toiminta on itse asiassa todella monipuolista ja tapahtuu monessa eri toimipisteessä Tampereella, Pirkkalassa ja Ylöjärvellä. Työntekijöitä on paljon ja asiakaskunta on laaja, Alfredin blogille on siten ehtymätön määrä ihmisiä haastateltaviksi sekä ideoita ja aiheita pohdittaviksi.

Alfredia kiinnostavia aiheita ovat luovuus, taide ja kulttuuri, jatkuva oppiminen, kuntoutuminen, liikunnan terveysvaikutukset, laiskuudesta ammennettu inspiraatio, psykologian soveltaminen arkielämän tilanteissa, omien pelkojen kohtaaminen, mielen hyvinvointi, toipumisorientaatio, yhdessä toimiminen, osallisuus, toivo, ilo ja uudistuminen. Alfred kuuntelee mielellään erilaisten ihmisten elämäntarinoita esimerkiksi siitä, millaisia haasteita he ovat kohdanneet ja miten he ovat selvinneet niistä, kasvaneet ihmisinä ja saaneet lisää elämänkokemusta. Myös Alfred toivoo kehittyvänsä pehmoeläimenä.

Alfredin emäntä Elina on koulutukseltaan historiantutkija mutta ottaen huomioon, että eilinen päiväkin on jo historiaa, mikä voisi olla kiinnostavampaa kuin tutustua yhdistyksen toimintaan, joka perustettiin nimellä Muotialan asuin- ja toimintakeskus ry vuonna 1991. Onkin tärkeää huomata, että historia ei ”tapahdu” ulkopuolisten voimien aikaansaannoksena vaan me kaikki ihmiset olemme itse tekemässä omaa historiaamme. Totta kai, Alfred, myös pehmoeläin voi osallistua omalta osaltaan yhteiskuntaan ja siihen, millaiseksi todellisuus ja sitä kautta historia muodostuvat.