Kokemusasiantuntijatoiminta

Haluatko kokemusasiantuntijaksi?

Onko sinulla omakohtaista kokemusta mielenterveyden häiriöistä, riippuvuussairauksista tai elämän haasteista sekä toipumista edistävistä tekijöistä? Kiinnostaako kokemusasiantuntijuus, ja onko sinun mahdollista sitoutua pitkäkestoiseen, ryhmämuotoiseen koulutusprosessiin?

Kokemusasiantuntijakoulutuksessa jäsennät omia kokemuksiasi kerrottavaan, tarinalliseen muotoon. Koulutuksen tarkoitus on tukea toipumistasi, ja antaa samalla valmiuksia kokemusasiantuntijana toimimiseen.

Mielen Avoimen Opiston kokemusasiantuntijoiden peruskoulutus on laajuudeltaan noin 100 tuntia ja se järjestetään kahdeksan kuukauden aikana. Kevätkaudella (helmi-kesäkuussa) koulutusiltapäiviä (klo 12-15) on yhtenä päivä viikkossa ja syyskaudella (elo-lokakuussa) kahtena päivänä viikossa.

Koulutuksemme on tarkoitettu Pirkanmaalla asuville.

Vuoden 2023 kokemusasiantuntijakoulutus on alkanut helmikuussa. Vuoden 2024 koulutukseen hakuaika on elokuu 2023. Hakulomake aukeaa silloin tälle sivulle.

Välitämme mahdollisuuksien mukaan kokemusasiantuntijatehtäviä valmistuneille. Koulutettuna kokemusasiantuntijana saat meiltä tukea ja ohjausta kokemusasiantuntijana kehittymisesi tueksi.


Tutustuthan myös Mielen Avoin Opiston avoimeen koulutus- ja ryhmätarjontaan. Hyödynnämme kokemustietoa ja vertaisuutta kaikessa toiminnassamme.

Haluatko tilata kokemusasiantuntijan omaan organisaatioosi?


Koulutetut kokemusasiantuntijat lisäävät ymmärrystä mielenterveyden häiriöistä ja riippuvuussairauksista, elämän haasteista sekä toipumista edistävistä tekijöistä. Kokemusasiantuntijat osaavat asettua asiakkaan asemaan ja tarkastella palveluja tämän näkökulmasta.

Kokemusasiantuntijoille maksetaan verollinen palkkio. Tilaa kokemusasiantuntija täyttämällä alla oleva lomake. Annamme mielellämme lisätietoja tilaukseen liittyvissä asioissa.

HUOM! Aikavälille 26.6.-7.8.2023 sijoittuvat tilaukset pyydämme jättämään 22.6.2023 mennessä.

Kokemusasiantuntijatoimintaa jo vuodesta 2001

Mielen ry on kokemusasiantuntijuuden edelläkävijöitä Suomessa, toimintaa on ollut yhtäjaksoisesti yli 20 vuotta. Olemme paikallinen toimija, mutta myös valtakunnallisesti mukana kehittämis- ja verkostotyössä kokemusasiantuntijuuden edistämiseksi.

Lue lisää kokemusasiantuntijatoiminnan mahdollisuuksista:
Kokemusasiantuntijatoimintamme on tutkitustikin vaikuttavaa!

Lisätietoja

Jenni Verno

Koordinaattori
050 358 9844

Emilia Nurmi

koordinaattori
050 303 6098