Kokemusasiantuntijatoiminta

Haluatko kokemusasiantuntijaksi?

Onko sinulla omakohtaista kokemusta mielenterveyden häiriöistä, riippuvuussairauksista tai elämän haasteista sekä toipumista edistävistä tekijöistä? Kiinnostaako kokemusasiantuntijuus, ja onko sinun mahdollista sitoutua pitkäkestoiseen, ryhmämuotoiseen koulutusprosessiin?

Kokemusasiantuntijakoulutuksessa jäsennät omia kokemuksiasi kerrottavaan, tarinalliseen muotoon. Koulutuksen tarkoitus on tukea toipumistasi, ja antaa samalla valmiuksia kokemusasiantuntijana toimimiseen.

Mielen Avoimen Opiston kokemusasiantuntijoiden peruskoulutus on laajuudeltaan noin 100 tuntia ja se järjestetään kahdeksan kuukauden aikana. Kevätkaudella (helmi-kesäkuussa) koulutusiltapäiviä (klo 12-15) on yhtenä päivä viikossa ja syyskaudella (elo-lokakuussa) kahtena päivänä viikossa.

Koulutus ei ole tutkintoon tai tutkinnon osan suorittamiseen tähtäävää. Siihen osallistuminen on osallistujalle maksutonta. Koulutuksemme on tarkoitettu Pirkanmaalla asuville ja opetuskieli on suomi.

Koulutuksen sisältö koostuu mm. seuraavista teemoista: oman tarinan kertominen, kokemusasiantuntijuuden taustat, kokemusasiantuntijatehtävät, kokemusasiantuntijavalmiudet, esityksen rakentaminen, ryhmänohjaus, kokemusasiantuntijan osaaminen, eettiset periaatteet ja toipumisorientaatio.

Haku vuoden 2025 koulutukseen aukeaa elokuussa 2024. Hakulinkki löytyy silloin näiltä sivuilta.

Välitämme mahdollisuuksien mukaan kokemusasiantuntijatehtäviä valmistuneille. Koulutettuna kokemusasiantuntijana saat meiltä tukea ja ohjausta kokemusasiantuntijana kehittymisesi tueksi.


Tutustuthan myös Mielen Avoin Opiston avoimeen koulutus- ja ryhmätarjontaan. Hyödynnämme kokemustietoa ja vertaisuutta kaikessa toiminnassamme.

Haluatko tilata kokemusasiantuntijan omaan organisaatioosi?


Koulutetut kokemusasiantuntijat lisäävät ymmärrystä mielenterveyden häiriöistä ja riippuvuussairauksista, elämän haasteista sekä toipumista edistävistä tekijöistä. Kokemusasiantuntijat osaavat asettua asiakkaan asemaan ja tarkastella palveluja tämän näkökulmasta.

Kokemusasiantuntijoille maksetaan verollinen palkkio. Tilaa kokemusasiantuntija täyttämällä alla oleva lomake. Annamme mielellämme lisätietoja tilaukseen liittyvissä asioissa.

HUOM! Tilaukset kesän ajalle 1.7.-7.8.2024 pyydämme jättämään 20.6. mennessä. Emme käsittele tilauksia heinäkuussa lomiemme aikana.

Kokemusasiantuntijatoimintaa jo vuodesta 2001

Mielen ry on kokemusasiantuntijuuden edelläkävijöitä Suomessa, toimintaa on ollut yhtäjaksoisesti yli 20 vuotta. Olemme paikallinen toimija, mutta myös valtakunnallisesti mukana kehittämis- ja verkostotyössä kokemusasiantuntijuuden edistämiseksi.

Lue lisää kokemusasiantuntijatoiminnan mahdollisuuksista:
Kokemusasiantuntijatoimintamme on tutkitustikin vaikuttavaa!

Lisätietoja

Kokemusasiantuntijatoiminnan esite (pdf)

Jenni Verno

Koordinaattori
050 358 9844

Emilia Nurmi

koordinaattori
050 303 6098