Kokemusasiantuntijoiden tilausvaihtoehdot

Tervetuloa tilaamaan Mielen ry:n koulutettuja kokemusasiantuntijoita!

Kokemustiedon avulla saamme lisää ymmärrystä mielenterveyden häiriöistä ja riippuvuussairauksista sekä toipumista edistävistä tekijöistä. Kokemusasiantuntija tuo toivoa toipumisesta ja havainnoi palveluja asiakkaan näkökulmasta. Kokemustieto auttaa kehittämään vaikuttavampaa hoitoa ja palveluja. Se vahvistaa asiakaslähtöisyyttä ja -osallisuutta ja täydentää ammattilaistietoa.

Tarjoamme erilaisia tilausvaihtojehtoja

1) Tilaus omien tarpeiden mukaan. Jos tarvitset apua suunnitteluun, olethan yhteydessä.

TAI valitse valmiista vaihtoehdoista:

2) Kokemuspuheenvuoro: Kokemusasiantuntija kertoo esim. oman tarinansa sairastumisesta ja toipumisesta. Puheenvuoro voi liittyä mielenterveyden häiriöihin, riippuvuussairauksiin tai erilaisiin sosiaalisiin ongelmiin (esim. työttömyys, syrjäytyminen, lähisuhdeväkivalta, koulukiusaaminen, jännittäminen sosiaalisissa tilanteissa) ja niihin liittyviin palvelukokemuksiin.

3) Ryhmänohjaus itsenäisesti tai ammattilaisen työparina: Kokemusasiantuntijan voi tilata ohjaamaan toipumista tai osallisuutta edistävää asiakasryhmää, esim. mielenterveys – ja päihdepalvelut, sosiaalipalvelut, työllisyyspalvelut. (Esimerkiksi kokemusasiantuntija on tilattu sosiaalisten tilanteiden pelko – ryhmään kertomaan omista selviytymiskeinoistaan ja psykiatrisen sairaalan kotiutumisryhmään kertomaan, mikä häntä itseä on sairaalasta kotiutuessa auttanut.)

4) Kokemusasiantuntija mukana asiakastapaamisissa: Kokemusasiantuntijan voi tilata asiakasvastaanotolle. Kokemusasiantuntija on esimerkiksi asiakkaan rohkaisija tai voi tarjota uusia näkökulmia ja toivoa sekä kannustaa kertomalla omasta toipumisestaan ja selviytymiskeinoistaan.

5) Palveluiden kehittäminen ja työryhmätyöskentely: Kokemusasiantuntijan voi tilata mukaan esim. sosiaali- ja terveyspalveluita kehittävään työryhmään tuomaan palveluiden käyttäjän näkökulmaa.

6) UUTTA: Kokemustietoa ja luontohyvinvointia kokemuksellisissa Metsämieli-tapahtumissa: Kokemukselliset Metsämieli- tapahtumat: Kokemusasiantuntijan voi tilata toteuttamaan kokemustietoa sisältäviä Metsämieli -harjoituksia luontoympäristössä. Katso lisää

Lisätietoja

Jenni Verno

Koordinaattori
050 358 9844

Emilia Nurmi

koordinaattori
050 303 6098