Mielekästä tekemistä

Avoin Paja Inspis

Avoin Paja Inspis on omaehtoisuuteen perustuva mielekkään tekemisen keskus, jossa sinulla on mahdollisuus

  • kokeilla ja kehittää kädentaitoja mielenkiinnonkohteiden mukaisesti
  • vahvistaa hyvinvointiasi ja mielenterveyttäsi
  • viettää aikaa ja osallistua tarjolla olevaan toimintaan voimavarojen mukaan
  • tutustua muihin ihmisiin

Mielenreitti – toivon tarinoita ja kohtaamisia luonnossa

Luonnolla on positiivisia vaikutuksia hyvinvointiimme. Lyhytaikaisetkin oleskelut luontoympäristössä voivat mahdollistaa rentoutumista ja rauhoittumista. Mielenreitti-hankkeessa suunnitellaan ja toteutetaan Tampereen lähiympäristöön kaikille tarkoitettu mielen hyvinvointiin painottuva luontopolku. Polku rakentuu vapaaehtoisten kokemuksista ja tarinoista. Polku toimii valmistuttuaan Mielen ry:n luontotoiminnan tärkeimpänä ympäristönä, kuten erilaisten retkien tai tapahtumien järjestämispaikkana. Vielä emme täysin tiedä, minne tämä polku vie. Seuraavan polunmutkan taakse ei vielä näe. Tule mukaan vaikuttamaan määränpäähän sekä yhdessä kuljettavaan matkaan!

Mukana

Mukana-hanke tekee liikkuvaa nuorisotyötä Orivedellä, Ruovedellä ja Virroilla sekä Tampereen ja Ylöjärven haja-asutusalueilla kohdaten 16–29-vuotiaita nuoria erilaisissa ympäristöissä. Haluamme kohdata erityisesti nuoria, joita kaupunkikeskuksiin keskittyneet palvelut eivät tavoita. Teemme yhteistyötä hankealueen kuntien, yhdistysten ja oppilaitosten kanssa pyrkimyksenä tuoda alueille yhteistyön kautta kivoja juttuja, joita nuoret itse toivovat. Meillä on käytössämme 2+5-paikkainen retkeilyauto, joka mahdollistaa liikkumisen ja erilaisten toimintojen viemisen lähemmäksi nuorten asuinpaikkoja.

Mielen Avoin Opisto

Mielen Avoin Opisto on tarkoitettu kaikille aikuisille, jotka haluavat edistää omaa toipumistaan ja hyvinvointiaan. Tarjolla on monipuolista ja mielekästä tekemistä: ryhmiä, kursseja, luentoja, tilaisuuksia ja retkiä. Tarjonnassa hyödynnetään kokemustietoa, vertaisuutta ja muita vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia.

KOHTAAMISPAIKKA Avoimen Mielen Kahvilan kevään 2023 ohjelma

Tammelan lähitori

Lähitori on kaikenikäisten kohtaamispaikka ja matalan kynnyksen palvelupiste, mikä tarjoaa monipuolista tietoa, tukea ja toimintaa arkeen. Lähitorilta saat neuvoja ja palveluohjausta arjen haasteisiin, voit osallistua ryhmätoimintaan, erilaisiin tapahtumiin tai vain tulla tapaamaan tuttuja.