Mielekästä tekemistä

Avoin Paja Inspis

Avoin Paja Inspis on omaehtoisuuteen perustuva mielekkään tekemisen keskus, jossa sinulla on mahdollisuus

  • kokeilla ja kehittää kädentaitoja mielenkiinnonkohteiden mukaisesti
  • vahvistaa hyvinvointiasi ja mielenterveyttäsi
  • viettää aikaa ja osallistua tarjolla olevaan toimintaan voimavarojen mukaan
  • tutustua muihin ihmisiin

Mielenreitti – toivon tarinoita ja kohtaamisia luonnossa

Luonnolla on positiivisia vaikutuksia hyvinvointiimme. Lyhytaikaisetkin oleskelut luontoympäristössä voivat mahdollistaa rentoutumista ja rauhoittumista. Mukana-hanke tekee liikkuvaa nuorisotyötä Orivedellä, Ruovedellä ja Virroilla sekä Tampereen ja Ylöjärven haja-asutusalueilla kohdaten 16–29-vuotiaita nuoria erilaisissa ympäristöissä. Haluamme kohdata erityisesti nuoria, joita kaupunkikeskuksiin keskittyneet palvelut eivät tavoita. Teemme yhteistyötä hankealueen kuntien, yhdistysten ja oppilaitosten kanssa pyrkimyksenä tuoda alueille yhteistyön kautta kivoja juttuja, joita nuoret itse toivovat. Meillä on käytössämme 2+5-paikkainen retkeilyauto, joka mahdollistaa liikkumisen ja erilaisten toimintojen viemisen lähemmäksi nuorten asuinpaikkoja.

Mielen Avoin Opisto

vapaaehtoistoiminnan rooleissa ja tehtävissä. Vapaaehtoisena saat uusia kokemuksia, edistät mielen hyvinvointia ja saat hyvää mieltä myös itsellesi. Tarjolla on tukea, kannustusta, koulutusta ja vapaaehtoistehtäviin. Voit tulla valmiin idean kanssa, tarttua osallistujiltamme tulleeseen ryhmätoiveeseen tai voimme pohtia yhdessä muita vaihtoehtoja.

Kokemusasintuntijatoiminta

Kokemusasiantuntija on henkilö, jolla on omakohtaista kokemusta mielenterveyden häiriöistä, riippuvuussairauksista tai muista elämänkriiseistä. Kokemusasiantuntijan tietoa tarvitaan kehittämään palveluita asiakkaiden tarpeita paremmin vastaaviksi ja tehokkaammiksi sekä muuttamaan asenteita ja lisäämään ymmärrystä. Kokemusasiantuntijana voi toimia kokemusasiantuntijakoulutuksen jälkeen. Mielen Avoin Opisto tarjoaa mahdollisuuden kouluttautua kokemusasiantuntijaksi ja välittää kouluttautuneille asiantuntijoille kokemusasiantuntijatehtäviä.

Tammelan lähitori

Lähitori on kaikenikäisten kohtaamispaikka ja matalan kynnyksen palvelupiste, mikä tarjoaa monipuolista tietoa, tukea ja toimintaa arkeen. Lähitorilta saat neuvoja ja palveluohjausta arjen haasteisiin, voit osallistua ryhmätoimintaan, erilaisiin tapahtumiin tai vain tulla tapaamaan tuttuja.