Työllistymistä edistävät palvelut

Mielen ry tarjoaa monipuolisesti erilaisia työllitysmispalveluita.

Kuntoutumista tukevan työpajatoiminnan perustehtävä on tukea asiakkaidemme yksilöllisiä tavoitteita mielen hyvinvoinnissa, arjen hallinnassa sekä työelämä- ja koulutusvalmiuksissa. Valmennusmenetelmiämme, työvalmennuksen lisäksi, on yksilövalmennus ja ryhmävalmennus. Valmennuksen avulla asiakkaan itsetuntemus lisääntyy, omat vahvuudet kirkastuvat ja opitaan uusia asioita. Tulevaisuuteen suuntaaminen ja vuorovaikutustaidot vahvistuvat.

Valmentava kuntouttava työtoiminta

on suunnattu tamperelaisille ja lähikuntien (kuntouttava työtoiminta) työttömille työnhakijoille, joiden tavoitteena on edetä työhön, koulutukseen tai muuhun työllisyyttä edistävään palveluun. Palvelu vahvistaa työelämävalmiuksia ja työelämäosallisuutta. Palveluun hakeudutaan Pirhan tai Tampereen ympäristökuntien omavalmentajan kautta ja se suoritetaan Mielen ry:n työpajoilla. Asiakkaan on mahdollista valita häntä itseä kiinnostava työpaja. Palvelun kesto määräytyy yksilöllisesti. Palveluun sisältyy lounas ja kahvi. Toimintaan sitoutuneille Tampereen kaupunki antaa tamperelaisille kuukausilatauksen bussikorttiin.

Osallisuutta vahvistava kuntouttava työtoiminta

Mielen ry:n työpajan Osallisuutta vahvistava kuntouttava työtoiminta on asiakkaan vahvuuksia ja mahdollisuuksia korostavaa, tavoitteellista toimintaa, joka tapahtuu omavalintaisella työpajalla. Palveluun hakeudutaan aikuissosiaalityön kautta. Palvelun kesto määräytyy yksilöllisesti. Palveluun sisältyy lounas ja kahvi. Toimintaan sitoutuneille Tampereen kaupunki antaa tamperelaisille kuukausilatauksen bussikorttiin.

Osallisuutta vahvistavan kuntouttavan työtoiminnan sisältö:

  • Työtoimintaa omavalintaisella pajalla
  • Ryhmätoimintaa
  • Tukea omien tavoitteiden saavuttamiseen
  • Tukea ammatillisten suunnitelmien työstämiseen
  • Tietoa ajankohtaisista aiheista
  • Vertaistukea
  • Tutustumiskäyntejä
  • Ohjausta liikuntaan ja hyvinvointiin
  • Ohjausta tietotekniikkaan

Työkokeilu

Tarjoamme mahdollisuuksia työkokeiluun kaikilla eri pajoillamme. Työkokeilujakso voi olla 1 – 6 kuukautta.  Tiedustelut työpajan työvalmentajalta.

Osaaminen edellä -hanke

Mielen ry Työpajojen tarjoama palvelu pitkäaikaistyöttömille tamperelaisille ja ympäristökuntalaisille. Palvelussa annetaan henkilökohtaista yksilöohjausta, jonka aikana on mahdollisuus syventää esimerkiksi työnhakutaitojaan. Jos mietinnässä on soveltuvuus alan työtehtäviin tai ammatillisen osaamisen kartuttaminen ja todentaminen, yksilöohjaukseen voi yhdistää myös työkokeilun.

Nuorten Startti

Nuorten Startti on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille aikuisille. Siinä yhdistyy työtoiminta sekä ryhmämuotoinen ja yksilöllinen ohjaus ja tuki. Tavoitteena on ottaa ensimmäinen askel, löytää oma paikka ja voimavaroja arjenhallintaan sekä suunnata ajatuksia kohti tulevaa. Startti kestää 3-6 viikkoa ja toimintaa on 1-3 päivää viikossa 3 tuntia päivässä. Toimintaa rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Ammatillisen kuntoutuksen pavelut

Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus TEAK työikäsille Kelan asiakkaille tai 16-29-vuotiaille nuorille, jotka tarvitsevat tukea urasuunnitelmien teossa ja ammatinvalinnassa sekä alan soveltuvuuden varmistamisessa.

Yhteystiedot

Työpajat
Kalevantie 1, 33100 Tampere
Sumeliuksenkatu 18 A, -1 ja 2. krs, 33100 Tampere

Ylöjärven toimipiste
Mikkolantie 42, 33470 Ylöjärvi

TEAK
Åkerlundinkatu 2 A, 3. krs., 33100 Tampere