Pirkanmaan työttömien valmennuspalvelujen avulla suuri osa osallistuneista löysi polun työelämään

16.12.2021

Pirkanmaan TE-toimiston työttömille asiakkaille oli tarjolla valmennuspalvelu (Focus Työpolut & Työtalo, TE-palvelupilotti), joka käynnistyi joulukuussa 2019 ja loppui 30.8.2021.

Palvelun tavoitteena oli luoda asiakkaalle räätälöityjen ratkaisujen avulla yksilöllinen polku työelämään tai reitti työhön, yrittäjyyteen tai opiskeluun. Palvelu koostui erilaisista uravalmennuksista, henkilökohtaisesta ohjauksesta sekä erilaisista tapahtumista ja tilaisuuksista

Palveluun osallistui 4200 asiakasta. Jälkiseurannassa työttömänä on alle 400 asiakasta, joista osa on osa-aikatyössä. Asiakkaiden arvosana palvelusta on 3,82 (arviointi: 1=heikko, 5=erinomainen).

Työtalo Pirkanmaa -TE-palvelupilotti

Valmennuspalvelussa mukana ollut Pirkanmaan Työtalo-palvelupilotti tarjosi erilaisia ura- ja työhönvalmennuspalveluita yli 29-vuotaille työnhakijoille. Työtalo-palvelukonseptin pilotissa oli mukana yli 2000 työnhakijaa, joista 70 %:lle pystyttiin löytämään jokin polku tai ratkaisu.

Pirkanmaalla Työtalo-konsortion jäseniä olivat Mielen ry, SunUra Oy, Sopimusvuori ry, Työvalmennussäätiö Syke sekä alihankkijan roolissa Verve Oy ja Cimson Koulutuspalvelut Oy.

Työtalo