Mielen ry:n työpajoilta lajitteluapua ja tuotteita ukrainalaisille lahjoitettujen tavaroiden noutopisteeseen

22.04.2022

Mielen ry:n Kalevantien käsityötyöpajojen asiakkaat ja ohjaajat lähtivät päiväksi Razom with Ukraine -yhteisön noutopisteeseen Satakunnankadulle lajittelemaan Ukrainan pakolaisille lahjoitettua tavaraa. Viemisinään pajalaisilla oli mm. työpajoilla valmistettuja vauvojen leikkimattoja ja uniriepuja, neulottuja hanskoja ja kangasmaskeja sekä lapsille askartelutarvikkeita. Monella oli mukanaan myös omakutomia sukkia.

Työpajojen asiakkaat kokivat päivän erittäin antoisana ja innokkaimmat jäivät vielä jatkamaan lajittelua virallisen työaikansa jälkeen. Useat ovat palanneet lajittelutavuksi vapaapäivinään. Noutopisteellä on paljon tavaraa lajiteltavaksi ja erilaista toimintaa nähtävänä, joten työpajojen asiakkaita nähdään siellä varmasti jatkossakin työn touhussa. Suunnitelmissa on myös toinen yhteinen lajittelupäivä entistä isommalla porukalla.

Työpajojen asiakkaat ovat kokeneet, että tällainen auttaminen tekee hyvää ja lievittää heidän ahdistustaan, joka on noussut Ukrainan tilanteesta. Tärkeänä on myös koettu perspektiivin vaihdos auttajaksi, sillä tyypillisesti työpajojen asiakkaat ovat itse saanet paljon apua eri tahoilta.