Mielen ry:n omistama kymmenvuotias SunUra Oy jatkaa vahvaa kasvuaan

11.12.2023

Vuonna 2013 SunUran perustivat haastavasti työllistyvien – pitkäaikaistyöttömien ja osatyökykyisten – henkilöiden auttamisen parissa työskentelevät asiantuntijat Espoossa. Valmennus- ja työllistämispalveluiden lisäksi SunUra tarjoaa yrityksille, julkiselle sektorille ja muillet työllistämistoimijoille yrityskartoituksia ja henkilöstövuokraus- ja rekrytointipalveluita. Vastuullisuus on ollut tärkeä osa SunUran työtä alusta lähtien. Yrityksen tavoite on olla yksi johtavista haastavassa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työllistymispalveluita tarjoavista yrityksistä. SunUrassa halutaan tuoda yhteiskunnalle hyvinvointia ja säästöjä tehokkaiden työllistämispalveluidem kautta.

Vuodesta 2016 lähtien SunUran toiminta alkoi laajeta Espoosta Pirkanmaalle, Hämeeseen ja Uudellemaalle.

Joulukuussa 2019 SunUra siirtyi yritysoston kautta Mielen ry:n omistukseen osan perustajista jatkaessa SunUrassa. SunUra jakaa Mielen ry:n arvot:

Toivo
Uudistuminen
Osallisuus
Ilo

Vuonna 2020 SunUralle myönnettiin Yhteiskunnallinen Yritys -merkin käyttöoikeus osoituksena liiketoiminnallisten ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä.

Vuonna 2021 SunUran hallitus linjasi yrityksen missioksi:

Olemme yhteiskuntavastuullinen ja kestävän tuloksekas henkilöstö- ja työllisyyspalvelujen kehittäjän ja tuottaja.

Ja visioksi:

Olemme haluttu ja ketterä verkostokumppani, jota tekee mitä lupaa.

Marraskuussa 2022 yrityksen vastuullinen liiketoiminta sai Kasvu Openin #vastuullisuusteko-tunnustuksen.

Toukokuussa 2022 SunUra perusti SunHoiva-liikenimellä toimivan SunUran Hoiva Oy:n, joka tarjoaa yksityishenkilöille sekä julkiselle sektorille, järjestöille ja yrityksille laadukkaita ja luotettavia hoivapalveluja Etelä-Suomen alueella.

Joulukuussa 2022 SunUra liittyi Arvo ry:n jäseneksi. Arvo on yhteiskunnallisten yritysten ja muiden vaikuttavuustoimijoiden aktiivinen verkosto.

Vuoden 2023 aikana SunUran henkilöstömäärä on kasvanut 60%. Konsernin (SunUra ja Hoiva) liikevaihto on kasvanut 50%. Yrityksen talous ja työtilanne ovat vakaita. Henkilöstön määrä on vakiintunut työtilanteeseen nähden. Yrityksessä on panostettu prosessien ja johtamisen kehittämiseen sekä henkilöstöön.