Mielekäs matkaaja – yhteisötaiteella houkutellaan positiivisia tunteita ja karkotetaan negatiivisia olotiloja

16.06.2023

Mielen ry:n Luovalla Pajalla on toteutettu yhteisötaideteos ”Mielekäs Matkaaja” Pyynikin Aikamatkojen koko kylän pihan tontille. Projekti on toteutettu pajan asiakkaiden voimin heidän omien ideoidensa pohjalta kierrätysmateriaaleista.

Mielekäs Matkaaja on metalliromusta koottu sukupuolineutraali hahmo, joka houkuttelee luokseen positiivisia tunteita ja karkottaa negatiivisia olotiloja. Vallitut tunteet on poimittu keskusteluista Luovan Pajan taiteilijoiden kanssa; mitkä harmit ovat kuormittaneet heitä ennen Luovan Pajan asiakkuutta, ja mitä hyvää he ovat saaneet pajakäynneistään. Positiiviset tunteet on kirjattu teoksen farkkuliiviin, menneisyyteen jätetyt ikävät olotilat löytyvät Mielekkään Matkaajan jalkojen juuresta. Teoksen suunnitteluun ja valmistamiseen osallistui noin 50 taiteilijaa.

Mielekäs Matkaaja valmistettiin keväällä 2023 Mielen ry:n ja Pyynikin Aikamatkojen yhteistyönä. Toteutukseen osallistuivat Mielen ry:stä Luovan Pajan lisäksi Pienmetalli- ja kierrätyspaja sekä Puutyö- ja rakennuspaja. Teos on valmistettu yksinomaan kierrätysmateriaaleista. Työn koordinaattorina toimi pajaohjaaja Minna Vuohiaho.

Toivomme tämän teoksen toimivan kohtaamispaikkana kaiken kaltaisille ihmisille ja tuovan katsojilleen iloa ja toivoa. Mielekkään Matkaajan läheisuuteen saa halutessaan istuttaa kasveja sekä jättää positiivisia viestejä ja lemmenlukkoja. Teos tulee täydentymään vuosien saatossa.

Yhteisötaideteoksen avajaisia vietettiin torstaina 15.6. Pyynikin Aikamatkat ja Mielekäs Matkaaja sijaitsevat osoitteessa Kurilankatu 2, 33200 Tampere.

Mielekäs Matkaaja

Lisätietoja
Paapi Koivisto
Työvalmentaja
Mielen ry
050 351 7177