Metsämieli-vetäjäkoulutus

16.01.2023

Oletko kiinnostunut hyödyntämään luonnon hyvinvointivaikutuksia osana omaa työtäsi?

Luonnon hyvinvointivaikutuksista on kattavaa tutkimustietoa Suomesta ja maailmalta. Jo lyhytaikaiset altistukset luontoympäristössä saavat aikaan mm. verenpaineen ja stressihormonien laskua, tarkkaavuuden lisääntymistä sekä mielialan kohentumista.
Metsämieli- menetelmä yhdistää tutkitun tiedon luonnon terveysvaikutuksista mielentaitoja vahvistaviin harjoituksiin. Metsämieli koostuu läsnäolo-, rentoutus-, virkistys-, voimavara- ja mielentaitoharjoituksista. Metsämieli- harjoitukset sopivat osaksi esim. luontohyvinvointitapahtumia.

Metsämieli -vetäjäkoulutus on ammatillinen täydennyskoulutus (1op), joka sisältää yhden lähiopetuspäivän sekä itsenäisiä tehtäviä ennen koulutuspäivää ja sen jälkeen.
Koulutuksessa keskitymme harjoitteiden taustoittamiseen, ohjaamisen harjoitteluun sekä kunkin omiin vahvuuksiin perustuvan tuoteaihion suunnitteluun.

Vetäjäkoulutus on tarkoitettu ohjelma-, ja tapahtumapalvelujen tuottajille, hyvinvointivalmentajille, opettajille ja ohjaajille, eräoppaille ja muille, jotka voisivat hyödyntää Metsämieli- harjoituksia osana palveluitansa tai omaa työtänsä. Koulutuksen pääsyvaatimuksena on luonto- tai ohjelmapalveluiden vahva ja pitkäaikainen harrastus tai koulutus. Osallistujien edellytetään lukevan Metsämieli- kehon ja mielen taskukirjan etukäteen, jotta koulutuspäivässä voimme keskittyä harjoitusten taustoittamiseen, ohjaamisen harjoitteluun sekä kunkin omiin vahvuuksiin perustuvan tuoteaihion suunnitteluun.

Koulutuksesta saa todistuksen ja pätevöityy ohjaamaan Metsämieli- siemen/taimiharjoituksia osana ohjelmapalveluita ja/tai omaa työtään.

Tampereen koulutuksen tiedot:

  • Aika: pe 3.3. klo 9 – 17
  • Paikka: Varalan Urheiluopisto, Tampere
  • Ryhmäkoko: 8 – 12 henkilöä
  • Hinta: 220e (sis alv. 0%)
    Koulutuksen hinta sisältää kurssisisällöt, ohjausmateriaalit ja todistuksen
  • Kouluttaja: Eva Romi Mielen ry:stä. Metsämieli -ohjaaja ja kouluttaja, yhteisöpedagogi (AMK), lyhytterapeutti sekä luonto- ja hyvinvointialan ammattilainen

Ilmoittaudu koulutukseen lähettämällä vapaamuotoinen hakemus, jossa kerrot omasta kokemustaustastasi, osoitteeseen . Lisätietoja p. 050 5358657

Lue lisää Metsämielestä: www.metsamieli.fi