Kokemusasiantuntijakoulutuksen haku on päättynyt

02.09.2021

Haku vuoden 2022 kokemusasiantuntijakoulutukseen on päättynyt. Hakemuksia tuli hienot 78 kappaletta. Kiitos kaikille hakijoille!

Kaikki hakukelpoiset hakijat ovat 7.9. saaneet kutsun loka-marraskuun aikana järjestettäviin ryhmähaastatteluihin. Mikäli et ole saanut haastattelukutsua ja olet jättänyt hakemuksen määräaikaan mennessä, olethan pikaisesti yhteydessä: . Koulutukseen valitaan 20-25 hakijaa ja opiskelijavalinnoista tiedotetaan joulukuun puoleen väliin mennessä.

Mielen ry:n kokemusasiantuntijatoiminta

Mielen ry on kokemusasiantuntijuuden edelläkävijöitä Suomessa. Yhdistyksessä on ollut yhtäjaksoista kokemusasiantuntijatoimintaa jo vuodesta 2001.

Kokemusasiantuntija on henkilö, jolla on omakohtaista kokemusta mielenterveyden häiriöistä, riippuvuussairauksista tai muista elämänkriiseistä. Kokemusasiantuntijana voi toimia kokemusasiantuntijakoulutuksen jälkeen.

Kokemusasiantuntijan tietoa tarvitaan kehittämään palveluita asiakkaiden tarpeita paremmin vastaaviksi ja tehokkaammiksi sekä muuttamaan asenteita ja lisäämään ymmärrystä.

Mielen ry järjestää vuosittain kahdeksan kuukauden kokemusasiantuntijakoulutuksen. Välitämme kouluttautuneille asiantuntijoille kokemusasiantuntijatehtäviä. Valtaosa kauttamme välitetyistä työtehtävistä sijoittuu mielenterveys- ja päihdetyön kentälle.