Perhetyö
Mielen ry toimii palveluntarjoajana Pirkanmaan hyvinvointialueella ja toteuttaa:
Perhetyö on yksilöllistä, tavoitteellista sekä määräaikaista ja lyhytaikaista tukea. Perhetyön tarkoituksena on tukea perhettä arkielämän hallinnassa, vahvistaa perheen omia voimavaroja sekä parantaa perheen sisäistä vuorovaikutusta.
Perhetyön avulla tuemme vanhemmuutta, lasten hoitoa ja kasvatusta, kodin arjen hallintaa, ehkäisemme syrjäytymistä ja raskaampien palveluiden piiriin siirtymistä sekä tuemme perheen sosiaalisen verkoston laajentumista. Työmme on luottamuksellista ja se rakennetaan asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Sen keskipisteenä on lapsen etu ja turvallinen kehitys.
Lastensuojelun tehostettu perhetyö on tukitoimi, jonka tarkoitus on auttaa lapsia ja heidän perheitään erilaisissa haastavissa tilanteissa ja ennaltaehkäistä tilanteiden vaikeampaa kriisiytymistä.
Tuemme lapsen kasvua ja kehitystä, perheen arjen hallintaa, vanhemmuutta sekä lapsen ja vanhemman välistä vuorovaikutusta. Vanhemman tukemisella pyrimme vanhemmuuteen, jossa lapsen tarpeisiin vastataan lapsen iän ja kehitystarpeiden mukaisesti riittävällä tavalla.
Työparipalvelua voidaan käyttää sekä tehostetun että sosiaalihuoltolain mukaisen perhetyön toteuttamiseen.
Työparipalvelussa tarjoamme perhetyön työskentelyyn työntekijän, joka työskentelee asiakasperheessä tilaajan työntekijän työparina.
Mielen ry:n perhetyö
Mielen ry on mielen hyvinvoinnin vahva osaaja. Viitekehyksemme on toipumisorientaatio.
Toipumisorientaatio perhetyössä
Lähestymistapamme tukee perheen ja sen jäsenten hyvinvointia, voimavaroja ja mahdollisuuksia. Autamme jokaista perheenjäsentä kasvamaan ja löytämään uusia merkityksiä. Toipumisorientaation periaatteiden mukaisesti työskentelemme perheen vahvuuksiin ja toivoon keskittyen, tasa-arvoisina rinnalla kulkijoina.
Voimavara- ja toivokeskeisyys
- Keskitymme siihen, mikä perheessä toimii ja vahvistamme olemassa olevia voimavaroja. Tuemme vanhemman ja lapsen vuorovaikutusta. Autamme perhettä näkemään valoisamman tulevaisuuden ja mahdollisuuden edetä kohti toivottua muutosta.
Yksilölliset tavoitteet
- Huomioimme perheen ja sen jäsenten yksilölliset toiveet ja tarpeet. Tuemme perhettä asettamaan ja saavuttamaan heille merkityksellisiä tavoitteita.
Osallisuus ja kumppanuus
- Näemme perheen asiantuntijana omassa elämässään. Kuuntelemme heidän näkemyksiään ja otamme ne huomioon päätöksenteossa ja suunnittelussa, toimien kumppaneina.
Itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen
- Rohkaisemme perheitä tekemään päätöksiä ja löytämään itselleen sopivia ratkaisuja.
Sosiaalisten verkostojen vahvistaminen
- Tuemme perhettä hyödyntämään ja laajentamaan sosiaalisia verkostojaan, sillä yhteisön tuki on olennainen osa toipumista ja arjen hallintaa.
Toipumisorientaatio antaa perhetyölle ihmislähtöisen, myötätuntoisen ja positiivisen kehyksen, jossa perheen mahdollisuuksia parempaan tulevaisuuteen vahvistetaan.
Yhteystiedot
Motarinkuja 2 B, 33800 Tampere
Iideshovin palvelupuhelin: 050 324 7494
Sähköpostiosoitteet:
Linda Vartia
Yksikön esihenkilö
040 734 7575
Vanessa Latvaniemi
Ohjaaja
050 321 7655
Topi Pakarinen
Ohjaaja
0503260761
Pauliina Vähävihu
Ohjaaja
040 548 0445
Janne Salonen
Ohjaaja
050 473 1070