Yön yli retki Helvetinjärven kansallispuistoon

01.09.2022

Mielenreitti-hanke kävi elokuun lopussa vapaaehtoisten kanssa yön yli retkellä Helvetinjärven kansallispuistossa. Siellä retkeläisillä oli tukikohtana Hiedan majan vuokratupa, missä osallistujat saunoivat ja tulistelivat.

 
Retken tavoitteena oli harjoitella ryhmässä toimimista retkeilyolosuhteissa sekä tutustua toisiin osallistujiin. Retkeläiset tekivät yhdessä erinomaista ruokaa, keräsivät marjoja, onkivat, saunoivat ja viettivät iltaa nuotion äärellä. Tulilla jokainen jakoi salassa mukanaan tuoman pienen esineen, joka kuvasi itseä.


Kuten muillakin Mielenreitin retkillä, niin tälläkin reissulla ilmapiiri oli avoin ja hyväksyvä. Reissuaamu alkoi erilaisten säätöjen merkeissä ja pientä nälkäkiukkua alkoi perillä jo olemaan, mutta siitäkin selvittiin, kun ryhmä keksi keittää aamupäiväkahvit. Parin leivän jälkeen jaksoi taas miettiä päivän kulkua.


Ruokalistalla oli mm. perunoita ja silliä, jälkkäriksi mansikkarahkaa. Iltapalalla testailtiin erilaisia vegemakkaroita ja paistettiin lettuja. Toisen päivän lounas oli maailman paras kesäkeitto, jonka raaka-aineet oli haettu Tammelantorilta.


Yöunet jakoivat kokemuksia, osa nukkui parhaat yöunet pitkään aikaan, osalla oli levoton yö. Yhden tuli vilu yöllä, mutta onneksi oli vuokramaja, johon pystyi hiipimään unia jatkamaan. Siihen asti yöunet olivat olleet mukavan keinuvat riippumatossa.

Retkellä herättiin aurinkoiseen aamuun. Aamuvirkut keittivät puuron ja kahvin valmiiksi ja retkeläiset nauttivat aamupalasta luonnosta nauttien. Toiset kokosivat aikamoisia herkkupuuroja ja taisi siinä joku paistaa aamupalaksi letunkin.


Osa porukasta siirtyi autolla Helvetinportin kautta Helvetinkolun päivätuvalle. Toinen osa patikoi noin 6,5 km reitin, joka oli mäkinen, mutta huikea maisemiltaan.

Lopuksi nautittiin välipalaa ja pidetiin pieni fiiliskierros. Upea reissu, siitä oltiin yksimielisiä!

Tervetuloa retkille!

Mielenreitin retket on tarkoitettu kaikille aikuisikäisille, jotka ovat kiinnostuneita luonnosta ja haluavat tukea toipumistaan/hyvinvointiaan.

Syyskuussa on tiedossa ainakin seuraavat tapahtumat:

  • to 15.9. klo 16–18 Syyskauden suunnittelua luonnossa
  • to 22.9. klo 9–14 Mielenreitti -polun suunnittelua retkeillen
  • ke 28.9. klo 16–18 Mennään metsään -retki, paikka tarkentuu lähempänä
Mielenreitin Eva ja Satu