Voi hyvin -viikko 31.5.-6.6.2021

26.05.2021

Voi hyvin -viikko on kaikille avoin ja maksuton hyvinvointia lisäävä tapahtumaviikko Pirkanmaalla. Viikon aikana pirkanmaalaiset järjestöt, yhteisöt ja yhdistykset järjestävät hyvinvointitempauksia ympäri Pirkanmaan. Mielen ry on mukana järjestämässä ohjelmaa.

Kaikki Voi hyvin -viikon tapahtumat

Mielen ry:n tapahtumat Voi hyvin -viikolla

Avoimen Mielen Kahvila ”Luontoyhteys voimaantumisen lähteenä”

Avoimen Mielen Kahvila osallistuu Voi Hyvin- viikkoon teemalla ” Luontoyhteys voimaantumisen lähteenä”. Tapaamisessa avataan aihetta sekä tutkitun- että kokemustiedon valossa. Paikalla Eva Romi ja Jukka Vettenranta /Mielen ry:n luontotoiminnasta.

Tapahtuman striimausta voi seurata Mielen Avoimen Opiston Facebook -sivulla.

Tapaamme Avoimen mielen kahvilassa mielen hyvinvoinnin ja ihan vain ihmisenä olemiseen liittyvien aiheiden äärellä. Tämän vuoden teemoja ovat Toivo ja Unelmat, Identiteetti, Voimaantuminen, Kumppanuus ja Merkityksellisyys. Kokemustiedolla on vahva rooli Avoimen mielen kahvilassa. Kokemusasiantuntijapuheenvuorojen sekä asiantuntijaluentojen lisäksi ohjelmassa on tilaa nyt myös taiteelliselle ja luovalle toiminnalle. Paikalla on työntekijä Mielen Avoimesta Opistosta ja lisäksi saamme myös asiantuntijavieraita toisista järjestöistä sekä julkisista palveluista. Toiminta alkaa klo 14. Tule mukaan kuulemaan, keskustelemaan ja kohtaamaan. Voit osallistua ja jakaa kokemuksia tai olla hiljaa ja kuunnella. Olet tervetullut sellaisena kuin olet! Hyvinvointi on yhteinen asia ja Avoimen mielen kahvila onkin tarkoitettu ihan jokaiselle. Kaiken ytimessä on toivo. Uskomme vakaasti, että jokaisella on mahdollisuus toipua.

Aika: Ma 31.5. klo 14-15.15
Paikka: Mielen Avoin Opisto, Åkerlundinkatu 2 A 3 krs/ hyvällä säällä siirrymme Sorsapuistoon
Hinta: Maksuton

Ilmoittautuminen ja lisätietoja: Osallistujia mahtuu mukaan rajoitettu määrä, joten ilmoittaudu: / puh. 050 380 3456

Ei natsaa

Mielen ry:n luontotoiminta ja Suomen luonnonsuojeluliiton Tampereen yhdistys päättivät juhlia kansainvälistä tupakatonta päivää (joka on 31.5.) muistuttamalla yhdestä tupakoinnin lieveilmiöstä eli maahan heitetyistä tumpeista. Meitä se ei natsaa! Tumppitalkoot

Tiesitkö, että tumppi on maailman yleisin roska ja niitä heitetään luontoon Suomessa joka päivä kahdeksan miljoonaa kappaletta?! Tupakantumppi sisältää muovia ja vaarallisia myrkkyjä, jotka jäävät luonnon kiertokulkuun mm. hioutuen mikromuoviksi.

Tule mukaan tekemään käytännön tekoja luonnon hyväksi, nauttien samalla hyötyliikunnasta.

Mukaan voit osallistua seuraavilla tavoilla:

  • Maanantaina 31.5. keräämme natsoja Tampereen keskustassa ja muita roskia klo 17-20 välillä. Lähtöpiste on Hämeenpuistossa Vapauden patsaan kupeessa, pääkirjasto Metson läheisyydessä. Voit tulla paikalle klo 17-20 välillä omien aikataulujesi mukaan. Ota mukaan roskapussi ja keräyshanskat. Tarvittaessa saat keräysvälineet myös meiltä. Kerääjille on tarjolla pientä evästä ja huippua seuraa! Natsojen keräämiseen osallistuvat voivat halutessaan osallistua myös kotimaisen Kupilka kuksan arvontaan.
  • Voit osallistua tumppien (ja muiden roskien) keräämiseen myös omassa lähiympäristössäsi maanantaina 31.5. Laske keräämiesi tumppien määrä ja ota tumpeista kuva. Laita kuva Instagramiin hastageilla #einatsaa ja #tumppitalkoot , samalla osallistut kotimaisen Kupilka kuksan arvontaan.

Tapahtuman someyhteistyössä on mukana upea Instagramin @roskapaiva n Eino, joka on tilillään ja bloginsa avulla innostanut ihmisiä keräämään tumppeja sekä muita roskia jo usean vuoden ajan. Tumppien lukumäärän laskemisen avulla pääsemme mukaan Roskapäivän kampanjaan, jonka tavoitteena on kerätä 100 000 tumppia.

Arvontaan voi osallistua seuraavasti:

– Livekeräämisen yhteydessä ma 31.5. jättämällä yhteystietosi tapahtuman järjestäjälle

ja/tai

– Instagramissa jakamalla kuvan ma 31.5. roskasaaliistasi hastagilla #einatsaa ja #tumppitalkoot
– Arvomme 2 voittajaa osallistujien kesken, joista kumpikin saa 1 kpl Kupilkan kuksan
– Voittajille ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti 2.6. mennessä
– Instagram, Facebook tai Kupilka eivät sposoroi tai hallinnoi arvontaa tai liity muutoinkaan arvontaan

Sauvakävelyä Pyynikillä

Aika: 1.6. tiistai klo 10-11 ja klo 13-14
Paikka: Pyynikin munkkikahvilan edestä lähdetään
Ohjaaja: Risto
Hinta:  maksuton
Lisätietoja: ei ennakkoilmoittautumista

Pajapuodin outlet-myynti

Paulikki kahvila ja pajapuodin outlet-myyntiPaulikki kahvila ja pajan autotallissa outlet-myynti Pajapuodin tuotteille keskiviikosta 2.6 – perjantaihin 4.6. kello 10-14.

Paulikki kahvila ja puoti
Salhojankatu 42

Puistopyöräretki

Matalan kynnyksen pyöräretki Sorsapuistosta Hatanpään kartanon puistoon ja lähialueille, palaten lopuksi takasin Sorsapuistoon. Pyörämatkan kesto n. 1 tunti verkkaisella vauhdilla. Matkan aikana pysähdellään tekemään Metsämieli -harjoituksia ja kuuntelemaan lyhyt paikallistietoisku alueen historiasta.

PuistopyöräretkiVarustus: oma polkupyörä, pyöräilykypärä, säänmukainen varustus ja juomapullo

Retkelle otetaan mukaan 10 ensimmäiseksi ilmoittautunutta! Rankkasateen tai ukonilman sattuessa retki peruutetaan.

Aika: To 3.6. klo 12 – n. 14.30
Paikka: Lähtö Sorsapuiston Muumipatsaan luota (Tampere-talon edusta)
Ohjaajat: Jukka Vettenranta ja Pentti Mettinen
Hinta: Maksuton
Lisätietoja: / 050 4686033 tai / 050 5358657

Kävelyjalkapallo

Aika: 3.6. torstai klo 13-14.30
Paikka: Riihitien tekonurmikenttä, Riihitien ja Jokipohjantien risteys Nekalassa
Ohjaaja: Risto
Hinta: Maksuton
Lisätietoja: Avoin tutustuminen kävelyjalkapalloon, mukaan rennot vaatteet

Videomatka luontopolulle

Mukana-hankkeen luontovideoMukana-hanke vie sinut 10 minuutin videopläjäyksen välityksellä Terälahden luontokoulu Korennon luontopolulle!

Polun varrella ohjaamme muutaman Metsämieli-harjoituksen, joissa luonnon tarjoamia elämyksiä käytetään keinona huolehtia mielen hyvinvoinnista. Videolla kanssamme liikkuu myös irlanninsusikoira Ymmi.

Eniten iloa saat kokeilemalla ohjaamiamme harjoituksia itse valitsemassasi luontoympäristössä! Video kannattaa katsoa kuulokkeet päässä, jotta pääsee parhaiten mukaan tunnelmaan.

Videoon pääset tästä linkistä tai kuvaa klikkaamalla.