Mielenreitti-luontopolun avajaiset 27.9. 

07.09.2023

Tervetuloa Mielenreitille: toivon tarinoiden äärelle! 

Kaikille avoimessa tapahtumassa pääsee tutustumaan Mielenreitin toivon tarinoiden äärelle. Luontopolun voi kiertää omatoimisesti tai osallistua yhteislähtöön mielenreittiläisten kanssa. Reitin varrella on mahdollisuus osallistua yhteisötaideteokseen ja piipahtaa Suoliojan tulipaikalla nokipannukahveilla. Mielenreitin pituus on n. 2,3 km, josta osa on mahdollisimman esteetön (vaativa esteetön). 

Suolijärven ulkoilumajan edustalle kokoontuu paikallisia järjestöjä esittelemään kaikille avointa, mielen hyvinvointia tukevaa ja luontopainotteista toimintaa. Mukana ovat mm. Etappi ry:n Luontopolkua eteenpäin -työpaja ja Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Viisas valinta –hanke

Ahlman Edun Saunahaltijat lämmittävät järven rannalla saunajurttaa ja tarjoavat luonnonläheisiä ja hyvinvointia tukevia elämyksiä. Suolijärven ulkoilumajan Kuikka Kafe on avoinna tapahtuman ajan. 

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.  

Aikataulu:
14.00 Tapahtuma alkaa, tarjoilut 100:lle ensimmäiselle Suoliojan tulipaikalla
14.30 Avauspuheenvuorot ulkoilumajan edustalla
15.00 Kierros mielenreittiläisten kanssa, saunominen alkaa
16.30 Avauspuheenvuorot ulkoilumajan edustalla
17.00 Kierros mielenreittiläisten kanssa
19.00 Tapahtuma ja saunominen päättyy

Mielenreitti-hanke 

Mielen ry:n hankkeessa 40 vapaaehtoistoimijaa on suunnitelleet ja toteuttaneet mielen hyvinvointiin painottuvan luontopolun. Polku on tarkoitettu kaikille ja sen varrella on tarinoita ja maalauksia, jotka kannustavat ihmisiä pysähtymään kokemustarinoiden ja toivon äärelle. Tarinoiden kirjoittajilla on omakohtaisia kokemuksia mielenterveyden haasteista sekä luonnon merkityksestä hyvinvoinnin vahvistamisessa. Tarinoiden tarkoitus on nostaa esiin vaikeiksi koettuja aiheita ja vähentää mielenterveyden haasteisiin liittyviä ennakkoluuloja. Tarinat tarjoavat kaikille polun kulkijoille mahdollisuuden pysähtyä oman elämäntilanteen äärelle sekä aistia samalla ihmisen ja luonnon yhteyttä. Maalaukset ovat eri henkilöiden toteuttamia, tarinoista inspiroituneita kuvituksia.  

Saapumisohjeet ja huomioitavat asiat 

Mielenreitille pääsee kätevästi Tampereen keskustasta julkisen liikenteen voimin. 
Bussi nro 6 lähtee Koskipuiston D-pysäkiltä (nro 0518) Teekkarinkatu -pysäkille (nro 3530), josta jatketaan kävellen Teekkarinkatua eteenpäin Suolijärvenkadulle ja rantaan. 

Paikalle pääsee myös raitiovaunulla nro 3, joka kulkee Koskipuisto B -pysäkiltä (nro 0808) Hervannan kampus B-pysäkille (nro 0836), josta kävellään Teekkarinkatua 1,2 km ulkoilumajalle. 

Alueella on myös kattava auto- ja pyöräpysäköintialue. 

Mukaan kannattaa varata sään mukainen vaatetus sekä mukavat, vaihtelevaan maastoon soveltuvat kengät. Halutessasi voit ottaa oman juomakupin ja istuinalustan Suoliojan tarjoiluja varten. 

Mikäli mielit sanoa, otathan mukaan uimapuvut, pyyhkeen, pefletin sekä tarvittavat vaihtovaatteet. Saunajurtan yhteydessä ei ole suihkumahdollisuutta ja pesuaineita ei käytetä.  

Yhteistyökumppanit 

Polun kunnostustöistä ja viitoituksesta vastaa hankkeen yhteistyökumppani Ekokumppanit Oy ja polku on rakennettu Tampereen kaupungin maalle. Hanketta rahoittaa STEA. 

Ohjelma

Keskiviikkona 27.9. avajaisohjelmaa klo 14 -19

Tarkempi ohjelma julkaistaan lähipäivinä.