KIMMO KANNUSTAA KOKEILEMAAN ROHKEASTI UUTTA

03.09.2020

Kuka olet ja mitä teet Mielen ry:ssä?

Kimmo Laitinen, Mielen ry:n kasvupalvelujohtaja. Johdan Mielen ry:n Työpajoja, yhdistyksen omistamaa SunUra Oy:tä sekä asiakkaiden työllistymistä edistäviä projekteja, kuten Työtaloa. Työni on olemassa olevien toimintojen kehittämistä, laadun ja vaikuttavuuden jatkuvaa parantamista. Pyrin myös luomaan asiakkaille uusia palveluja ja valmennussisältöjä sekä tuomaan struktuuria, jouhevuutta ja nopeaa päätöksentekokykyä työyhteisön arkeen.

Milloin olet tullut taloon?

Tulin yritysoston myötä SunUra Oy:n mukana. Kauppa tapahtui joulukuussa 2019 ja itse aloitin Mielen ry:ssä helmikuun alussa.

Kerro aiemmasta taipaleestasi ennen Mielen ry:tä

Työskentelin SunUrassa vuodesta 2016 toimitusjohtajana ja olin myös yrityksen osakas. Sitä ennen toimin projektipäällikkönä S. ja A. Bovalliuksen säätiöllä sekä Tokmanni-konsernilla.

Miten työelämä on opettanut sinua?

Työelämä on hyvä paikka oppia monenlaisia taitoja. Itseäni on vienyt eteenpäin innokkuus tehdä asioita. Olen saanut onnistua ja välillä on tullut lunta tupaan, mutta sekin on osa elämää. Työn ilo on motivoinut, vaikka toki on ollut jännittäviä ja pelottavia hetkiä, jolloin oma pärjääminen mietityttänyt. Olen kotoisin pienyrittäjäperheestä ja sieltä tämä tekemisen malli on varmaan lähtöisin.

Miten mielenterveyspalveluja tulisi mielestäsi yhteiskunnassa kehittää?

Tarvitsemme nopeampaa reagointia ja kohtaamista, jotta ihmiset pääsisivät näihin palveluihin sisälle. Mielenterveyden haasteita olisi varmasti vähemmän, jos pystyisimme tarjoamaan kaikille kohtuullisen turvallista arkea lapsuudesta lähtien.

Toivon myös sitä, että silloin kun kuka tahansa kokee haasteita mielenterveytensä kanssa, hän uskaltaisi rohkeasti niistä puhua. Kyllähän asioista puhuminen ja keskustelu auttavat aina, mutta ystävät ja läheiset eivät korvaa ammattiapua.

Mikä motivoi sinua nykyisessä työssäsi?

Tykkään antaa ihmisille vastuuta ja kannustan heitä kokeilemaan rohkeasti omia vahvuuksiaan ja rajojaan: On mahdollista kokeilla, kaatua, nousta ja mennä eteenpäin. Mielen ry on hyvä työpaikka, jossa on tehty hienoa työtä haasteellisessa toimintaympäristössä: Ammattitaitoinen henkilökunta, positiivinen vire, läsnä oleva meininki ja hyvät arvot.

Millä tavalla vaalit voimavarojasi ja hoidat mielenterveyttäsi? Mikä tuo sinulle hyvää oloa?

Vastapainoa työlleni on perhe ja liikunta. Olen nöyrä sille, että ihmisen voimavaroja ja sietokykyä on loppupeleissä aika vaikea määrittää. Kukaan ei ole robotti tai teräsmies ja se langan katkeaminen voi tapahtua hyvinkin yllättäen. Urheilutaustani on opettanut minua kuuntelemaan kehoni tuntemuksia ja myös painamaan sitä jarrua. Hyväksyn keskeneräisyyden ja sen, ettei sellaista päivää oikeastaan ole eikä tule, että kaikki elämään liittyvä olisi järjestyksessä. Olen opetellut sietämään arjen harmaita hetkiä ja jopa nauttimaan niistä, lisäksi pyrin tekemään sellaisia asioita mistä tykkään.

Onko sinulla jokin motto tai mietelause mikä kuvaa ajatteluasi?

Kyllä. ”Arki on parasta.”