Hellettä ja vasikoita

29.06.2023

Helleaamun iloksi lähdimme viestinnän Eijan kanssa tervehtimään Ahlmanin suomenkarjan vasikoita Mielen ry:n Iideshovin asumisyksikön naapuriin. Kulttuurihistoriallisesti arvokkaalla alkuperäisrotuihin lukeutuvalla suomenkarjalla on pitkä historia, johon voi tutustua paremmin AhlmanEdun sivuilla.

Nautimme lintujen viserryksestä ja nurmen tuoksusta kiertäessämme Iidesjärven rannalla ympäri Hevoshaan laidunta Mielenreitti-hankkeen oppaamme Satun ja hänen mäyräkoiransa Kertun kanssa.

Ja kyllähän ne ammuvat karvaiset ystävät sieltä vihdoin löytyivätkin. Koivun alla varjossa tyytyväiset vasikat märehtivät auringon kasvattamaa tuoretta heinää ja nauttivat kesästä.

Hetken vasikoita ihailtuamme lähdimme tutustumaan Iideshoviin ja sen iloisiin ja ystävällisiin asukkaisiin. Kuulimme heidän käyvän usein vasikoita katsomassa ja he olivatkin antaneet niille myös lempinimet.

Kiertelin ihastelemassa Iideshovin viihtyisiä tiloja, paikka olikin kuulemani mukaan käynyt läpi melkoisen muodonmuutoksen taitavan tilasuunnittelijan heilautellessaan visuaalista taikasauvaansa. Näitä hienoja muutoksia olen päässyt näkemään myös muissa Mielen ry:n toimitiloissa. Iideshovista olikin kuoriutunut suorastaan perhonen. Kauniit viherkasvit toivat viihtyisyyttä ja ihana löhösohva suorastaan kutsui laiskotteluun.

Kirjottaja on ollut vierailevana tähtenä kuluvina kuukausina tutustumassa viestinnän saloihin Mielen ry:llä.  Tämän kirjoituksen myötä huikkaan haikeat jäähyväiset, kunnes seuraavan kerran kohdataan.

Halauksin Soile