Haemme työhönvalmentajaa

22.09.2022

Etsimme Kelan työllistymistä edistävän ammatillisen kuntoutuksen (Teak) palveluun Mielen ry:lle kokopäiväistä työhönvalmentajaa.

Mielen ry ja Teak

Mielen ry on ollut mukana Kelan Teak-palvelun toteuttamisessa vuodesta 2021 alkaen ja palvelu jatkuu tällä tietoa vuoden 2023 loppuun asti. Teakin tiimissä on entuudestaan kolme työparia. Asiakasmäärien kasvaessa rekrytoimme ripeästi syys-lokakuun aikana toisen työntekijän neljänteen työpariin.

Mistä Teakissa on kyse?

Teakin asiakkaat ovat joko työikäisiä tai nuoria 16-29 -vuotiaita, joilla on jokin sairaus tai vamma, jonka vuoksi he tarvitsevat tukea työllistymiseen tai opiskelupaikan valintaan. Ideana on löytää asiakkaille työkokeilupaikka, jossa he voivat työtä tekemällä kokeilla heitä kiinnostaa työtehtävää tai alaa. Parhaimmassa tapauksessa asiakkaat työllistyvät tai pääsevät opiskelemaan kuntoutusjakson päättyessä. Jos Teakin aikana huomataan, että asiakkaan työ- ja toimintakyky ei riitä työhön tai opiskeluun, tuetaan asiakasta pääsemään hänelle parhaiten soveltuvaan palveluun.

Työhönvalmentajan tehtävät

 • Työhönvalmentajalla on omia asiakkaita 20, joiden koko palveluprosessista hän vastaa.
 • Asiakastyötä ovat yhteydenpito soitoin, tapaamiset toimistolla tai työkokeilupaikoissa, tutustumiset työpaikkoihin.
 • Asiakkaan kuntoutukselliset kartoitukset ja tavoitteiden asettaminen ja seuraaminen
 • Asiakkaille soveltuvien alojen ja työpaikkojen kartoitus, yhteydenotot työnantajiin sekä työkokeilun sujuvuuden seuraaminen. 
 • Verkostoyhteistyö
 • Asiakasprosessin kirjaukset asiakastietojärjestelmään, sopimusten ja osallistumistodistusten laatiminen. Raportointi Kelaan palautteista ja kuntoutuksen sisällöistä.

Tehtävään vaadittava koulutus

 1. sosiaali-/terveysalan korkeakoulututkinto: työfysioterapeutti, toimintaterapeutti, sairaanhoitaja, psykologi, sosionomi (AMK), sosiaalityöntekijä tai kuntoutuksen ohjaaja (AMK) tai yhteiskuntatieteiden maisteri (pääaineena kuntoutustiede).
 2. tai vähintään ammatillinen perustutkinto.

Tehtävään vaadittava työkokemus

 • 1500 tuntia (n. 10 kuukauden täysipäiväinen työ) viimeisen 10 vuoden aikana työhönvalmennukseen, työhönkuntoutukseen tai työelämään ohjaamiseen liittyvää työtä.
 • Työkokemusta on voinut kertyä esim. ammatillisessa kuntoutuksessa, sosiaalisen kuntoutuksen tai työllistymisen tukipalveluissa, työllisyyshankkeessa, erityistyöllistämisen yksikössä, rekrytointiyrityksessä, julkisissa työnvälityspalveluissa, työterveyshuollossa, yhdistyksessä tai oppilaitoksessa.

Muut työntekijältä toivottavat ominaisuudet

 • Ajokortti ja mielellään oma auto käytössä työkokeilukäyntejä varten
 • Hyvät sosiaaliset taidot. Työ sisältää todella paljon yhteydenpitoa asiakkaiden, työnantajien, työkavereiden ja muun verkoston kanssa puhelimessa, sähköpostilla ja kasvokkain. Työtehtävissä pääsee myös soveltamaan myynti- ja markkinointitaitoja.
 • Valmiutta toteuttaa raportoimista ja kirjoittamista sisältäviä tehtäviä.
 • Sopeutumiskyky ja mielen joustavuus.
 • Itseohjautuvuus ja omatoimisuus. Työ on hyvin itsenäistä.

Miksi tätä työpaikkaa kannattaa hakea?

 • Työ on antoisaa, koska asiakkailla on hyvä motivaatio löytää itselleen töitä ja asiakkaisiin ehtii tutustumaan kunnolla palvelun aikana.
 • Tiimissä on hyvä henki, perehdytykseen panostetaan, toisilta voi aina kysyä neuvoja ja toimintaa kehitetään kaiken aikaa eteenpäin. Järjestämme säännöllisiä tiimipalavereita, joissa voimme jakaa toisillemme tietoa ja vinkkejä asiakastyöhön. Käytämme myös ryhmätyönohjausta.
 • Tarjoamme työntekijöillemme Epassin (kulttuuri-, liikunta- ja hyvinvointietu).

Työ on kokopäiväistä. Työpäivä alkaa joustavasti klo 7-9 välillä ja työaika on 38h15min/viikko. Toimipisteemme sijaitsee Tampereen keskustassa (Hammareninkatu 7, 2. krs.). Tartuntalain uuden, 1.1.2022 voimaan tulleen, säädöksen mukaisesti edellytämme, että tehtävään otettava henkilö on rokotettu koronavirustautia vastaan.

Palkkaus: AVAINTES-sopimuksen mukaan. Työ alkaa sopimuksen mukaan mahdollisimman pian syys-/lokakuussa.

Jätäthän hakemuksesi niin pian kuin suinkin. Aloitamme hakemusten käsittelyn tehtäviin jo hakuaikana.

Tiedustelut ja hakemukset 7.10. klo 14.00 mennessä.
Tiina Jokela: puhelin 050 516 7358, sähköposti 

Lue lisää Teakista

Kelan sivuilta: kela.fi/tyollistymista-edistava-kuntoutus

Mielen ry:n sivuilta: mielen.fi/ammatillinen-kuntoutus-teak/